چگونه مهارت writing در زبان انگلیسی را تقویت کنیم؟ آموزش گام به گام
روش های گام به گام برای تقویت مهارت رایتینگ
مهارت رایتینگ انگلیسی اغلب دشوارترین مهارت برای زبانآموزان است. متاسفانه زبان آموزانی که در سطح پیشرفته هم هستند در این مهارت ضعف دارند و از آن چشم پوشی می کنند. در صورتی که باید بدانید که شما در هر آزمونی که بخواهید شرکت کنید، هر چهار مهارت شما را تست می کنند. دلیل اینکه بسیاری از زبان آموزان در نوشتار ضعف دارند این است که همیشه از آن فرار کرده اند و تمرینی وجود نداشته است و اما متاسفانه حتی بسیاری از مدرسین هم با وجود اینکه تقریبا تمام کتاب های درسی قسمتی برای تمرین نوشتار هم دارند، از اهمیت آن غافل شده و تا سطح پیشرفته اصلا روی یاد گرفتن این مهارت تاکید نکرده و آن را آموزش نمی دهند. همین موضوع باعث می شود که زبان آموز در سطح پیشرفته ناگهان با موضوعی به نام نوشتن مقاله رو به رو شود که البته حق ترسیدن را هم دارد چرا که در گذشته یادگیری و تمرین قدم به قدمی جود نداشته است.
اگر شما هم شامل این افراد هستید باید بگویم که فرار کردن راه چاره نیست بلکه از اول شروع کنید. آنقدر کتاب های پاراگراف نوشتن خوب در اینترنت و کتاب فروشی ها وجود دارد که هیچ مشکلی برای دسترسی به اطلاعات ندارید. یا ساده ترین و سریع ترین راه استفاده از کتاب هایی است که آن لاین پیدا می کنید و یا حتی اگر حوصله خواندن را هم ندارید می توانید از آموزش های ویدئویی در همین سایت استفاده کنید. به همین سادگی، فقط باید شما بخواهید که یاد بگیرید قطعا بقیه راه برایتان هموار خواهد شد.
نکته ای که باید در نظر داشته باشید این است که برای تقویت مهارت Writing تنها دانش زبان کافی نیست و مثل هر مهارت دیگری احتیاج به تمرین هم دارد. من در این سایت تمامی آنچه که باید درباره اصول پاراگراف نویسی و مقاله نویسی بدانید را آموزش میدهم، اما دانش تئوری هرگز کافی نیست و فقط زمانی میتوانید در این مهارت پیشرفت داشته باشید که قواعد را در تمرینهای مکرر خود به کار ببرید.
اما چگونه مهارت نوشتن خود را به صورت اصولی افزایش دهیم؟
در این مقاله میتوانید نکاتی را بخوانید که به شما در بهبود بخشیدن به مهارت نوشتن به زبان انگلیسی کمک خواهد کرد و پس از خواندن این مطالب آموزشهای خود را در قسمت آموزشهای رایگان، قسمت writing شروع کنید.
با چند نکته در تقویت مهارت رایتینگ شروع میکنیم.
-
سخت نگیرید و با تمرینهای ساده شروع کنید.
لازم نیست روزی دهها صفحه بنویسید. ساده و کوتاه نوشتن قدم اول در تمرین این مهارت است. در واقع شما در طول روز همواره به دلایل متفاوت در حال نوشتن هستید. از پیامهایی که با دوستانتان ردوبدل میکنید، تا یادداشتهای کوچکی که کنار برگهی روی میز کارتان مینویسید. پس تمرین نوشتن مقدمات خاصی لازم ندارد. هدف خود را طوری انتخاب کنید که بتوانید آن را به ثمر برسانید. میتوانید از کپشن اینستاگرام یا حتی از یادداشتهای روی یخچال شروع کنید. خاطرات روزمرهی خود را به زبان انگلیسی بنویسید. تاثیر نوشتن چند خط در روز را دستکم نگیرید. این تمرین مستمر میتواند مهارت و عادت نوشتن را در شما تقویت کند.
-
دقت خود هنگام نوشتن را بالا ببرید
در تمرین نوشتن، دقت از اهمیت بالایی برخوردار است. شاید در مهارتهایی مثل مهارت Speaking، روان بودن (fluency) از اهمیت بیشتری نسبت به دقیق بودن (accuracy) برخوردار باشد. ولی در مهارت نوشتن دقت حرف اول را میزند. در writing فرصت بازنگری و تصحیح وجود دارد. بنابراین حتی چرکنویسهای خود را با دقت کامل بنویسید که آگاهیتان نسبت به خطاهای تکراری خود در نوشتن بالا برود، بتوانید آنها را کاهش دهید و مهارت writing خود را تقویت کنید.
از استاد خود یا شخصی با سطح زبان بالاتر از سطح خودتان بخواهید که با بازخوانی نوشتهی شما، به بالا بردن کیفیت آن کمک کنند. اگر به چنین شخصی دسترسی ندارید و یا راحت نیستید از کسی کمک بگیرید، میتوانید از برنامه Grammarly استفاده کنید
Grammarly را میتوانید روی لپ تاپ و یا گوشی نصب کنید. این برنامه متن شما را تصحیح کرده و جایگزین صحیحتری برای کلمات و ساختار جملات شما پیشنهاد میدهد.
-
بیشتر بخوانید
کیفیت Writing شما به میزان مطالعهتان به زبان انگلیسی مرتبط است. هر چقدر خود را در معرض ساختارهای متفاوت گرامری قرار دهید ، کلمات جدید را در جایگاه صحیحشان یاد میگیرید. نتیجتا این کلمات و ساختارها کمک بهسزایی به بهتر نوشتن شما میکنند. میتوانید از داستانهای کوتاه سطح بندی شده و از همه موثرتر، نمونه رایتینگهای دیگرکه در اینترنت با جستجوی انواع مختلف میتوانید به متون قوی دسترسی پیدا کنید و با آنالیز و خواندن آنها ساختارها و کلمات متناسب با موضوعات را یاد بگیرید.
-
به انگلیسی فکر کنید
یکی از اشتباهات بزرگی که ممکن است انجام دهیم فکر کردن به فارسی هنگام نوشتن به انگلیسی است. به یاد داشته باشید که قرار نیست ترجمه کنید. طبیعتاً همهی ما به زبان مادری قادر به نوشتن جملات پیچیدهتر و سنگینتری هستیم که معادل آنها را در انگلیسی هنوز یاد نگرفتهایم. همچنین بسیاری از کلمات و ساختارهای دستور زبان، از زبانی به زبان دیگر قابل ترجمهی مستقیم نیستند. لذا نوشتن جملاتی که کاملاً منطبق با جملهبندی ما در زبان مادریمان باشد تقریباً غیرممکن خواهد بود و در نظر نگرفتن این اصل باعث ایجاد ایرادهای ساختاری زیادی در متن نهایی ما خواهد شد.
- قبل از نوشتن متن، طرح کلی آن را بریزید به این فکر کنید که چه مطالبی را میخواهید در Writing خود بگنجانید. آنها را دستهبندی کنید و یک طرح کلی و مختصر از آنچه در ذهنتان است روی کاغذ بیاورید. این کار باعث میشود تحتتأثیر اضطراب ناشی از نوشتن به زبان دیگر، مطالب مهم از قلم نیفتند و راحتتر روی انتخاب کلمات و ساختار های صحیح تمرکز کنید. تمامی اصول این کار را در دوره رایگان پاراگراف نویسی قدم به قدم توضیح دادهام.همچنین نتیجهی نهایی مرتبتر و منسجمتر خواهد بود. دو نوع برنامهریزی که میتوانید از آن استفاده کنید، Outline و Mindmap هستند. چگونگی نوشتن Outline و Mindmap را میتوانید در تمرین دو بیاموزید.
تمرینهای کاربردی برای تقویت مهارت Writing
تمرین اول (قدم ابتدایی) در پیشرفت مهارت Writing
- متنی متناسب با سطح خود و یا موضوع موردعلاقهی خود انتخاب کنید. دقت داشته باشید که متن را از کتاب، مجله و یا سایت معتبری انتخاب کنید و مطمئن شوید که به دست شخصی مسلط به زبان انگلیسی نوشته شده باشد. این تمرین را با متون کوتاه آغاز کنید.
- جملهی اول را بخوانید و چند بار تکرار کنید. سعی کنید مفهوم جمله را به خاطر بسپارید.
- متن را کنار گذاشته و جملهی اول را بدون مراجعهی مجدد بنویسید. اگر کلمات را به طور دقیق به یاد نمیآورید، هر کلمهی دیگری با همان معنی را جایگزین کنید. در صورتی که جایگزین دیگری به ذهنتان نمیرسد، جای آن کلمه را خالی بگذارید.
- سپس به متن اصلی مراجعه کرده و جملهی اصلی را با آنچه نوشتهاید مقایسه کنید.
- کلماتی را که به یاد نداشتید در متن جایگزین کنید.
- جمله را دوباره بخوانید.
- حالا نوبت جملهی دوم است. موارد ۲ تا ۵ را برای جملهی دوم تکرار کنید.
- جملهی اول و دوم متن خود را بخوانید.
- به همین ترتیب تا آخر متن اصلی پیش بروید. با هربار اضافه شدن جملات، متن خود را از اول بخوانید و به نحوهی اتصال جملات دقت کنید.
- پس از اتمام بازنویسی متن به صورت جمله به جمله، می توانید آن را برای خود خلاصهنویسی کنید.
این تمرین به شما کمک میکند تا قدم اول در پیشرفت Writing، یعنی آشنایی با ساختار جملات را بردارید.
تمرین دوم برای پیشرفت مهارت Writing
حالا که با کمک تمرین اول، با ساختارهای جملات و کلمات جدید بیشتری آشنا شدید، وقتش رسیده که با توجه به آموزشهای موجود در قسمت writing سایت متنی با ایدههای خودتان بنویسید.
بدون برنامه ریزی توسط Mind mapو یا Outline رایتینگ نوشتن تبدیل به طاقتفرسا ترین کار دنیا میشود بنابراین با حوصله افکار و ایدههای خود را با استفاده از این دو روش بر روی برگه پیاده کنید. اصلا نگران خوب یا بد بودن ایدهها و درستی نگارش کلمات و حتی جملات نباشید. هدف از برنامهریزی توسط Outline و Mind Map، یکپارچه کردن اطلاعات، دستهبندی آنها، حذف مطالب بیربط و اضافه و تمرکز روی انسجام متن نهایی است. همچنین تهیهی Outline و Mind Map می تواند به کاهش استرس شما و افزایش اعتماد به نفستان در مبحث writing کمک بهسزایی کند. این روش تمرین خوبی برای یادگیری سر و سامان دادن به ایدههایتان و تبدیل آنها به یک متن قوی می باشد.
در تقویت مهارت رایتینگ
در اینجا نگاه کوتاهی به mind map میاندازیم. همانطور که قبلا اشاره کردم، آموزشهای تکمیلی را در ویدئو های آموزشی خواهید دید.خود را مثل درختی در نظر بگیرید که موضوع متن شما تنهی آن و اطلاعاتی که در متن در توضیح موضوع اصلی ارائه میدهید، شاخهها و برگهای آن است. Mind Map شما در نهایت می بایست شبیه عکس زیر باشد.
اقدامات لازم و کلی برای پیشرفت در مهارت writing
لازم است بدانیم که تقویت مهارت writing و یا نوشتن در زبان دوم از پرچالش ترین مهارتهاست چرا که بسیاری از افراد حتی در زبان اول هم توانایی نوشتن متون مختلف را ندارند. از طرفی قوانین نوشتار در انواع مختلف مثل، مکاتبات اداری و رسمی، نامهنگاری رسمی و غیر رسمی، و انواع مقاله نویسی کاملا متفاوت هستند. بنابراین نیاز به آموزش در هر کدام از این مقوله ها به صورت جداگانه و نسبت به نیاز شما ضروری میباشد. اما راهکارهای کلی برای تقویت این مهارت از این قرار است:
-
برای تمرین writing برنامهریزی کرده و بهصورت مرتب بنویسید.
جوری بنویسید که انگار نوشتن شغل شماست. هیچ چیز به اندازه تمرین به شما کمک نخواهد کرد. بنابراین نوشتن باید یکی از برنامه روزانه شما شود. از اتفاقاتی که برایتان افتاده مثل یک ژورنال شروع به نوشتن کنید، در این صورت هم لغاتی که در ذهنتان است را تمرین و مرور کردید و هم تمرین رایتینگ را انجان دادهاید.
-
برای تقویت رایتینگ به زبان انگلیسی، داستان بنویسید
یه لیست از واژههایی که اخبرا یاد گرفتید درست کنید . یک داستان کوتاه بنویسید و سعی کنید از این واژهها در داستان خود استفاده کنید. این شیوه به شما کمک میکند واژهها را بهتر در ذهن نگه دارید و کاربرد درست آنها را بیاموزید. هرچه داستانی که مینویسید خندهدارتر باشد، واژهها بهتر در ذهنتان میمانند. ذهن ما اتفاقهای شاد را بهتر جذب میکند. میتوانید داستانی که نوشتهاید را به دوستانتان نشان دهید یا آن را در وبلاگ شخصی خود بگذارید و از مخاطبها بخواهید نظر بدهند و اشکالها را گوشزد کنند. اینگونه هم خطاهای خود را میفهمید و هم تشویق میشوید که داستانهای بیشتری بنویسید
-
توصیف تصویر برای تقویت مهارت نوشتن زبان انگلیسی
مجلهای بردارید و یکی از عکسهای آن را انتخاب کنید. سپس سعی کنید عکس را با دقیقترین جزئیات توصیف کنید. فقط چیزهایی که میبینید را ننویسید، از قوه خیالتان هم کمک بگیرید. تصور کنید که در این تصویر بودید و درمورد چیزهایی که میبینید، میشنوید، میبویید و حس میکنید، بنویسید.
ما روزانه از توصیف کردن استفاده میکنیم. با این روش میتوانید صفتهای بیشتری بیاموزید، توصیف کردن را تمرین کنید و یاد بگیرید چگونه از احس v اسات خود حرف بزنید. این روش معجزه ای در تقویت مهارت نوشتن به زبان انگلیسی است.
-
دانش گرامر، لغت و spelling خود را تقویت کنید.
یک بخش مهم از مهارت writing، دانستن گرامر و قواعد زبان انگلیسی است. از طرفی تقویت دایره واژگان انگلیسی به شما کمک خواهد کرد تا جملات بهتری تولید کرده و منظور خود را راحتتر به خواننده منتقل نمایید. علاوه بر این، دیکته صحیح کلمات در حرفهای به نظر رسیدن نوشته شما نقش اساسی دارد. برای یادگیری نکات گرامری از قسمت آموزش های رایگان میتوانید استفاده کنید.
-
نسبت به cohesion و coherence آگاهی داشته باشید.
writing خوب، نوشتهای است که در آن جملات و پاراگرافها بههم مرتبط بوده و خواننده بتواند به راحتی ارتباط بین بخشهای مختلف را درک کند. برای انجام این کار از کلمات با معانی مختلف که جملات را به هم وصل میکنند، استفاده کنید:
برای اضافه کردن اطلاعات به جای and در جملات از کلمات moreover، furthermore، what’s more، in addition و besides استفاده نمایید. برای نشان دادن تضاد در جملات به جای but از کلمات however، nonetheless، nevertheless، in spite of و despite استفاده کنید.
برای صحبت کردن در مورد نتیجهی چیزی به جای کلمه so از کلمات therefore، thus، as a result، as a consequence و consequently استفاده نمایید. (توضیحات تکمیلی در این زمینه را در ویدئوهای آموزشی دنبال کنید.)
-
انواع مختلف writing و قوانین مرتبط با آنها را بشناسید.
نوع زبان مورد استفاده در مکاتبات اداری با آنچه در نامههای غیر رسمی استفاده میشود تفاوت دارد. از طرفی تعداد پاراگرافها، ساختار آنها و محتوای هر کدام از پاراگرافها نیز متفاوت هستند.
دانستن این تفاوتها برای تقویت مهارت Writing لازم و ضروری است.
-
نمونه های مختلف از writing های صحیح و مناسب را از کتابها و سایتهای معتبر پیدا کرده و از آنها الگو برداری کنید.
کتابهای Writing for IELTS از سری کتابهای Collins، IELTS Advantage Writing Skills و همچنین کتاب IELTS Trainer دارای نمونههای خوبی از writing های مختلف هستند و همینطور کتابی که در این سایت آموزش داده شده: “Academic Writing from paragraph to essay”
-
از استراتژیهای نوشتاری مانند تهیه outline و brainstorm کردن قبل از نوشتن استفاده کنید.
این استراتژیها به شما کمک خواهند کرد که ایدههای خود را دستهبندی نموده و راحتتر بتوانید در مورد موضوع بنویسید.
-
متن writing خود را بارها بارها بخوانید و نوشته خود را editویرایش نمایید.
نسخه نهایی نوشته شما قطعا با نسخهی ابتدایی تفاوتهای زیادی خواهد داشت. لازم است گرامر جملات خود را مجدد چک کرده و از cohesion و coherence نوشته خود اطمینان پیدا نمایید و همچنین دیکته کلمات را از دیکشنری چک کرده و از صحیح بودن آنها اطمینان حاصل فرمایید.