فرق آزمون آیلتس و تافل از نظر کاربرد:
آزمون آیلتس ممکن است برای اهداف مختلف مانند ادامه تحصیل در یک کشور دیگر و یا مشغول به کار شدن در یک کشور دیگر و یا به دلیل مهاجرت مورد نیاز شما باشد. آزمون آیلتس برای سنجش میزان آمادگی داوطلبان جهت ادامه تحصیل، کار و اخذ اقامت طراحی شـده است. بیش از ۹۰ درصد دانشگاههای جهان علی الخصوص کشورهاى انگلیسى زبان به خصوص انگلیس، استرالیا و کانادا مدرک آیلتس را قبول دارند. آزمون آیلتس در ۱۱۰ کشور جهان برگزار میشود و سالانه حدود یک و نیم میلیون نفر در این آزمون شرکت میکنند.
آزمون تافل هم همانند آیلتس مهارت شما در ارتباط به زبان انگلیسی می سنجد ولی تفاوت تافل در این است که بیشتر سطح انگلیسی شما را به صورت آکادمیک بررسی می کند. آزمون تافل یکی دیگر از معتبرترین تستهای سنجش و ارزیابی دانش زبانی در جهان است. این آزمون توسط موسسه آمریکایی ETS – Education Testing Service برگزار میشود. گرچه آزمون تافل همچون آیلتس در بیش از ۹۰ درصد کشورهای جهان معتبر است اما غالباً این آزمون توسط موسسات و مراکز آمریکایی پذیرفته میشود.
البته اینطور نیست که در امریکا آیلتس را نپذیرند و یا در استرالیا تافل قابل قبول نباشد اما این صرفا یک توصیه است و از نظر لهجه هم برای بعد از سفر برای شما مناسب تر خواهد بود. نکتهای که باید در نظر داشته باشید این است که؛ قبل از انتخاب آزمون، admission requirements دانشگاهی که قصد دارید پذیرش بگیرید را ابتدا چک کنید و ببینید که چه مدرکی را میپذیرند.
IELTSو TOEFL از حالت های مختلف تفکر و حل مسئله برخوردار هستند. همانطور که TOEFL در درجه اول انتخاب چندگانه است، دانش آموزان باید بتوانند به صورت تحلیلی فکر کنند تا اختلاف بین گزینه های آنها را با هم مقایسه کنند. آیلتس نیاز به استفاده بیشتر از حافظه و ترسیم مهارت های درک مطلب دارد زیرا دانشجویان با سبک های سؤال های مختلف مواجه می شوند.
فرق آزمون آیلتس و تافل از نظر زمانبندی:
تافل: حدودا 4 ساعت است. چنانچه در آزمون تافل Reading یا Listening به صورت Long Format باشد، مدت زمان آزمون کمی تغییر خواهد کرد.
آیلتس: حدودا 2.45 دقیقه است.
منظور از Long Format در آزمون تافل چیست؟
در آزمون تافل و بر حسب شانس امکان دارد بخش Reading یا Listening به صورت Long Format باشد. در این صورت به جای ۳ متن ریدینگ، ۴ متن خواهید داشت یا به جای ۲ ست ۳سه تایی اسپیکینگ (مجموعاً ۶ ست)، ۳ ست سه تایی (مجموعاً ۹ ست) خواهید داشت.
در حال حاضر در ایران چند سالی است که فقط نسخه تافل اینترنتی IBT ارائه میشه و دیگه تافل کاغذی یا سنتی PBT وجود خارجی نداره. تافل PBT نمره اش از 310 تا 677 بوده است:
- ریدینگ آن بسیار کوتاه تر از نسخه اینترنتی بوده (اینترنتی حدود 700 لغت و سیستم قدیم 300 لغت است.)
- اصلا مهارت speaking نداشت.
- فقط یک writing داشته، نه 2 تا.
- مهارتهای integrated هم اصلا نداشته. (دو تسک برای رایتینگ تافل وجود دارد: تسک جامع رایتینگ و تسک Independent رایتینگ. تسک جامع که اول می آید نیازمند این است که مهارت های چندگانه ای را با هم ترکیب کنید. صرفاً نباید قادر به نوشتن انگلیسی باشید بلکه باید بتوانید آن را بخوانید و به آن گوش کنید. به صورت برعکس، تسک مستقل رایتینگ تنها از شما میخواهد که متنی خلاصه را خوانده و سپس مقاله ای برای توصیف نظرتان راجع به موضوع بنویسید. در رایتینگ Integrated تافل دقیقاً شامل چه چیزهایی است؟ شما با خواندن متنی آکادمیک شروع می کنید. این متن حدود ۳۰۰ کلمه دارد و شما سه دقیقه برای خواندن آن وقت خواهید داشت.)
- سپس به کلیپی صوتی از یک استاد گوش خواهید داد که ارائه ای راجع به موضوعی مشابه متن ارائه می کند. این سخنرانی معمولاً حدود دو دقیقه طول میکشد و یا موافق نکات مطرح شده در متن است یا مخالف آنهاست.
- علاوه بر این سادگی هاش بدلیل تعداد سوالات کمتر، یک ساعت هم کوتاهتر از IBT بود.
الان تقریبا 95 درصد دنیا فقط IBT برگزار می کنند و تافل سنتی فقط در کشورهایی با زیرساخت ضعیف اینترنت مثل افغانستان، عراق، آنگولا، چاد، بوتان، لیبی، کونگو و … برگزار میشود.
تفاوت بین آیلتس آکادمیک و جنرال در چیست؟
بسیاری از دانشگاهها تنها آیلتس آکادمیک را می پذیرند و این در حالیست که برای پیدا کردن شغل یا صرفا یک مدرک برای گرفتن ویزا، آیلتس جنرال مطلوب تر خواهد بود.
مهترین فرق این دو، در بخش ریدینگ و رایتینگ است. سوالات ریدینگ آکادمیک از سوژه های دانشگاهی و مجلات علمی و … هست اما سوالات آیلتس جنرال از موضوعات عام و روزمره هستند.
سوال اول رایتینگ آکادمیک به صورت تحلیل نمودار و جدول و … است اما سوال رایتینگ جنرال از شرایط عادی سخن میگوید و مثلا شما باید برای رفع مشکلی، میبایست نامه فرضی خطاب به مسئول مربوطه بنویسید.
آیلتس جنرال به وضوح ساده تر از آکادمیک است.
سازه های آزمون
صحبت كردن (speaking)
در حالی که هر دو آزمون دارای یک جزء صحبت هستند، شما در آزمون آیلتس با یک آزمون گر رو به رو می شوید، در حالی که در آزمون تافل شما توسط یک میکروفون به شش سوال پاسخ می دهید که ضبط شده و سپس توسط شش داور مورد بررسی قرار می گیرد. نمره آزمون آیلتس شما تنها توسط یک داور تعیین می شود. بخش های آزمون آیلتس حدود یازده تا چهارده دقیقه طول می کشد و حتی ممکن است تمام قسمت های امتحان در یک روز برگزار نشوند.
اما آزمون تافل به بیست دقیقه زمان نیاز دارد و حتما از تمامی بخش ها در یک روز امتحان گرفته می شود. تفاوت دیگر این دو آزمون در این است که گرچه آزمون آیلتس شامل طیف وسیعی از انگلیسی زبانان می شود که با لهجه های مختف صحبت می کنند، آزمون تافل فقط شامل انگلیسی زبانان با لهجه آمریکایی است.

(writing) نوشتار
گرچه که هر دو آزمون در بخش نوشتار شامل دو بخش هستند ولی تفاوت زیادی با یکدیگر دارند. در آزمون تافل در بخش اول شما باید یک مقاله که شامل پنج پاراگراف اشت و طولی حدود 300 تا 350 کلمه دارد بنویسید. در بخش دوم باید متقاضی از یک متن یا قسمت هایی از یک سخنرانی نت برداری کرده و سپس از این نت ها برای نوشتن یک پاسخ 150 تا 225 کلمه ای استفاده کند.
آزمون آیلتس هم شامل دو بخش است که معمولا در بخش اول از متقاضی خواسته می شود که خلاصه ای از اطلاعاتی که به شکل یک جدول و یا نمودار داده شده است را بنویسد که معمولا طول آن نباید بیشتر از 150 کلمه شود و در قسمت دوم شما باید مقاله ای 200 تا 250 کلمه ای را بنویسید که موضوع آن به شما ارائه می شود.
فرق آزمون آیلتس و تافل از نظر نوع برگزاری
در آزمون تافل تعداد واژه استفاده شده بصورت word count در بالای مانیتور نمایش داده می شود اما در آزمون آیلتس باید حواستان به رسیدن به حداقل تعداد واژه باشد.
خواندن (reading)

امتحان مهارت خواندن تقریبا در هر دو آزمون شبیه به هم است. آزمون تافل شامل متونی به تعداد سه تا پنج عدد است که زبان آموز باید در عرض بیست دقیقه بخوانید و به سوال ها پاسخ دهید.
نکته ای که شما باید از قبل بدانید و برای آمادگی در آن تمرین لازم را نیز داشته باشید این است که این متون از میان متون آکادمیک که شما ممکن است با آن ها در کلاس درس روبه رو شوید انتخاب می شوند. همان طور که قبلا هم اشاره کردیم سوالات آزمون تافل همگی به صورت چهار گزینه ای هستند.
بنابراین، در این قسمت هم شما به مجموه ای از سوالات چهار گزینه ای پاسخ می دهید که مهارت شما در درک یک مطلب را می سنجند. ولی سوالات به سادگی آنچه شما اکنون فکر می کنید نخواهند بود و لازم است که تکنیک های جواب دادن به چنین سوالاتی را از قبل به اندازه کافی تمرین کرده باشید. برای این کار می توانید از کتاب های تافل موجود که شامل سوالات این امتحان ها هستند استفاده کنید.
بخش خواندن در آزمون آیلتس هم باید در بیست دقیقه انجام شود و معمولا شامل متون آکادمیک است. ولی سوالات این آزمون با تافل متفاوت است. به این دلیل که شما باید جای خالی پر کنید و پاسخ کوتاه بدهید و فقط سوالات تستی نیستند. این سوالات توانایی درک مطلب شما را می سنجند اما در رنجهای مختلف و متنوع تر از آزمون تافل.
(listening) شنیدار

اجزاء لیسینینگ از هر آزمون نسبت به دیگری می تواند متفاوت باشد. اما این بخش از آزمون در تافل چیزی حدود 40 تا 60 دقیقه طول می کشد و لیسینینگ های آزمون بیشتر شامل یک گفتگو بین افراد در محیط دانشگاه و یا کلاس درس است.
در این آزمون شما باید بتوانید در طول زمانی که لیسینینگ برایتان پخش می شود نت برداری کنید و سپس به مجموعه ای از سوالات چهار گزینه ای پاسخ دهید. حتما مهارت نت برداری را جدی بگیرید و بارها این کار را انجام دهید و در حین تمرین برای خودتان محدودیت زمانی هم قرار دهید و تمرین مناسب برای هر آزمون را با استفاده از کتاب هایی که مخصوصا برای این آزمون طراحی شده اند انجام دهید. ولی برای پیشرفت مهارت نت برداری و سایر تکنیک ها می توانید از منابع آن لاین مانند ویدئوها و سایر فایل ها استفاده کنید.
در آزمون آیلتس نیاز است که شما در حین اینکه به لیسینینگ گوش می کنید به سوال ها پاسخ دهید و اینکه همانند سایر بخش ها باید علاوه بر سوالات چهار گزینه ای پاسخ کوتاه هم بدهید و جاهای خالی را پر کنید.
تفاوت دیگر این آزمون در این است که نوع لیسینینگ هایی که شما می شنوید می تواند موضوع های مختلفی داشته باشد و در هر بخش به یک موضوع خاص بپردازد. چرا که هدف آزمون آیلتس همان طور که در قسمت های قبل توضیح دادیم متفاوت از آزمون تافل است و شامل افراد بیشتری می شود که اهداف مختلفی را از شرکت در این آزمون دنبال می کنند.
در نهایت باید بگوییم که در این بخش ما فقط قصد داشتیم شما را با این دو آزمون آشنا کنیم بنابراین مجموعه ای از اطلاعات کلی را در اختیار شما قرار دادیم که اصلا برای شرکت و موفقیت در هر کدام از این آزمون ها کافی نیستند. هر چه قدر هم سطح انگلیسی شما خوب باشد حتما باید قبل از شرکت در این آزمون ها مهارت های لازم را با توجه به زمان بندی و نوع اجزاء آزمون بارها تمرین کنید و قبل از شرکت در آزمون اصلی در آزمون های مشابه طراحی شده به صورت آن لاین یا در موسسات مربوطه شرکت کرده باشید.
فرق آزمون آیلتس و تافل از نظر نظام نمره دهی
مقیاس نمره دهی TOEFL IBT از 0 تا 120 است (نمره یکی یکی افزایش پیدا میکند) و IELTS از 0 تا 9 (نیم تا نیم تا افزایش پیدا می کند). در جدول پایین طریقه تبدیل نمرات تافل و آیلتس رو به یکدیگر میتوانید ببینید.
تافل ساده تر است یا آیلتس؟
به شدت به خود فرد بستگی دارد اما میتوان گفت تافل و آیلتس آکادمیک دشوارتر از آیلتس جنرال است.
همچنین اگر شما تایپیست خوبی هستید، نشستن طولانی مدت و پاسخ به سوالات زیاد کامپیوتری خسته تان نمی کند، از صحبت کردن رو در رو خجالت می کشید، صحبت کردن با هدفون و میکروفن برایتان عجیب نیست و لهجه امریکن رو ترجیح میدهید؛ تافل گزینه مطلوب تری است. اگر از صحبت رو در رو به زبان انگلیسی گریزان نیستید، دست خط خوبی دارید، به جای سوالات 4 گزینه ای پیچیده با سوالات پاسخ کوتاه راحت ترید، لهجه های مختلف انگلیسی آزازتان نمیدهد، و خیلی دنبال موضوعات سنگین آکادمیک نیستید، آیلتس برای شما گزینه مناسب تری است.
توضیحاتی که در بالا قرار دادیم، تفاوت این دو آزمون را کاملا مشخص می کنهدو می توانید ببینید کدام یک برای شما راحت تر و مناسب تراست.
نکته: قبل از انتخاب اطمینان حاصل کنید دانشگاه یا محل کاری که قصد دارید برایش اقدام کنید، کدام یک از این دو آزمون را به رسمیت می شناسد.
زمان مناسب برای شرکت در آزمونها:
تا زمانی که نیاز پیدا نکردید در آزمون اصلی شرکت نکنید، هم به دلیل هزینه بالای آزمون و هم اینکه ظرف 2 سال مدرکش منقضی میشود. پس فقط اگر قصد ادامه تحصیل یا اقدام برای ویزای کاری و دائمی کشوری انگلیسی زبان داشتید در این آزمون شرکت کنید.
همچنین برای دکتری داخل کشور، حتما از آزمونهای ساده داخلی استفاده کنید و خود را به زحمت و تقبل هزینه بالا نیندازید.
این را هم باید اضافه کنیم که اگر به صورت هدفمند برای یکی از این دو آزمون مطالعه کنید (حتی اگر قصد شرکت در آزمون اصلی را هم نداشته باشید) بسیار مفید خواهد بود و سطح زبان شما را به شدت بهبود خواهد داد.
منابع اصلی آزمون تافل و آیلتس چه کتاب هایی هستند؟
تعداد منابع برای این آزمونها آنقدر زیاد است که انتخاب چند منبع کار دشواریست. اما منابع اصلی را ما اینجا برای شما نام بردیم:
منابع تافل:
- تافل لانگمن (Longman Preparation Course for the TOEFL® iBT Test)
- تافل دلتا (Delta’s Key to the TOEFL iBT)و یا تافل بارُن (Barron’s TOEFL iBT, 14th Edition)
- تافل کمبریج (Cambridge Preparation for the TOEFL Test)و یا تافل رسمی ETS ای تی اس(Official Guide to the TOEFL Test)
- و تست های آزمون اصلی که تحت نام TPOدر اینترنت برای دانلود موجود است.
ما علاوه بر منابع فوق که زبان اصلی هستند کتاب crack TOEFL ibt نشر ایده درخشان هم توصیه میکنیم که خلاصه ای از منابع فوق و بصورت مجزا برای هر مهارت هستند.
ویدئوها و فایل های آموزشی وبسایتهای magoosh و notefull هم گزینه دیگر و کم اولویت تر برای مطالعه تافل هستند.
منابع آیلتس:
- آیلتس کمبریج (13 جلدی)– (که هر جلد آن حاوی 4 آزمون شبیهسازی شده است. پیشنهاد میکنم صرفا به دلیل جدیدتر بودن، از سری 6 به بعد را تهیه کرده و کار کنید. )
- آیلتس کالینز (Collins English for IELTS)
- سوپرپک آیلتس بارُن (Barron’s IELTS Superpack, 3rd Edition)
- آیلتس کاپلان 2019-2020(البته قسمت لیسنیگ بیش از حد دشوار است)
- و سری کتابهای crack IELTS in a flash که برای تمامی مهارتها، متریال مناسبی تدارک دیدهاند.
البته کتب بسیار بسیار متعددی برای هر دو آزمون وجود دارند و هریک مزایای خاص خود را دارند. مثلا کتاب answers to all TOEFL essay question با تمرکز بر مهارت رایتنیگ به گرداوری 450 متن و پاسخ به سوالات این بخش آزمون تافل پرداخته که برای تقویت رایتینگ بسیار مفید خواهد بود. و یا کتاب the listening test of IELTS که تمرکز خود را بر افزایش مهارت دانشجویان در بخش لیسنینگ آزمون آیلتس معطوف نموده است.
پاسخ آزمون چند روزه به دست داوطلب میرسد؟
پاسخ تافل ظرف 10 روز و آیلتس 15 روز پس از آزمون، از طریق پروفایل شما در وبسایت رسمی این دو آزمون قابل مشاهده است (البته اگر آیلتس کامپیوتری بوده باشد، 7 روزه پاسخ رو میگیرید که در کشورهای کمی آیلتس کامپیوتری ارائه میشود).
آدرس وبسایت رسمی آزمون آیلتس و تافل چیست؟